top of page

קציר וריד אנדוסקופי EVH

קציר וריד אנדוסקופי

מהו קציר וריד אנדוסקופי (EVH)?

במסגרת ניתוחי מעקפים (CABG) מתבצע קציר של וריד או עורק בגוף המטופל במטרה לשמש כשתל באמצעותו יבוצעו המעקפים של כלי הדם החסומים על גבי הלב. הליך זה נקרא קצירת שתל (Conduit Harvesting).

כלי הדם המשמשים כשתלים בניתוחי מעקפים הם על פי רוב עורק השד (Internal mammary artery), וריד הספנה ברגל (Saphenous vein) והעורק הרדיאלי ביד (Radial artery).

מלבד הקציר של עורק השד אשר הפנימי מתבצע מתוך החתך בחזה, הקציר של יתר כלי הדם   מצריך חתך נוסף.

ישנן שתי שיטות לקצור וריד כלי דם לניתוח: שיטה פתוחה ושיטה אנדוסקופית.

קציר וריד בשיטה פתוחה: בשיטה זו מתבצע חתך ארוך לאורכה של הרגל דרכו נקצר הוריד על ידי הרופא. החתך שמקובל לעשות בקציר בגישה פתוחה עשוי להגיע לאורך של יותר מ- 30 ס"מ.

קציר וריד אנדוסקופי הוא למעשה קציר של וריד הספנה ברגל אשר מתבצע בגישה זעיר פולשנית (אנדוסקופית) ובכך מקטינה משמעותית את החתך שנעשה ברגל. בקציר אנדוסקופי יבצעו 1-2 חתכים קטנים (באורך 2-3 ס"מ) לאורך הרגל אשר דרכם תבוצע פעולת יוצא הוריד בשלמותו.

מהם היתרונות בקציר וריד בשיטה אנדוסקופית?


קציר הוריד בשיטה זו מקטין בצורה משמעותית את אורך החתך והצלקת שנוצרת ברגל. מלבד זאת, הוכחו יתרונות נוספים של השיטה בדגש על פחות זיהומים וסיבוכי פצע וכמו כן החלמה מהירה יותר אשר מלווה בפחות תחושת כאב ואי נוחות. השימוש בשיטה האנדוסקופית הוא בעל יתרונות משמעותיים במיוחד למנותחים שסובלים ממחלות רקע דוגמת סכרת, עודף משקל ומחלת כלי דם פריפרית.

קציר וריד אנדוסקופי
קציר וריד

קציר וריד אנדוסקופי - יתרון אדיר בניתוח מעקפים

bottom of page